« Späť

Chladná jeseň

Dňa 2. novembra v modlitbách si spomíname na naších drahých, ktorí nás predišli do večnosti.  Je to deň plný odrazu a reflexie o prežívanom živote. Spolu s farníkmi sme išli na neďaleký cintorín, napriek nízkym teplotám a chladnému počasiu, naše srdcia boli naplnené láskou a modlitbou pre duše v očisci. 

 

 

Ak sa dá deti trávia veľa času hrami vonku. Počas zimy, keď sú chorí, tak trávia veľa času v Očagoch. Preto sa hrávame spolu rôzne hry. Najviac populárna je hra na mačku a myš. Deti radi súťažia, no prehru radi nemajú. Pri spolupráci so staršími sa dodržiavajú pravidlá vopred dohodnuté. 

 

 

 

Prešlo už 20 rokov odkedy je Kapčigaj farnosťou. Oslava tohto výročia mala duchovný  i kultúrny ráz. Boli pozvaný hostia, aby nás obohatili kultúrou hlavne hudbou a tancom. Deti z Očagov sa tiež zapojili do kultúrneho programu. Zatiaľ je to mali spevokol, ale za to samostatný. 

 

 

 

 

Nielen človek potrebuje zmenu, ale i naša kuchyňa potrebovala nové vybavenie. Ono umožní našim kuchárkam pripraviť chutné jedlo pre všetky deti. V súčasnosti naše tety, ktoré varia, majú pohodlie a môžu používať dobré vybavenie. Ďakujeme sponzorom, ktorí pomohli finančne vybaviť našu kuchyňu. 

 

 

 

V nedeľu sme oslavovali narodeniny otca Gregoria. Deti  pre neho pripravil darček vo forme narodeninovej karty. Spoločná práca priniesla veľa radosti, úsmev na tvárach detí nezmizol, no za to na tvári o. Gregória sa objavilo veľké prekvapenie „čo je to”? 

 

 

 

Chceme sa poďakovať Ministerstvu zahraničných vecí Slovenskej republiky a Veľvyslanectvu Slovenskej republiky v Astane za odovzdanie nám zimných vecí a hračiek . Ďakujeme im že na nás nezabudli a nás tým veľmi potešili. 

 

 

 

 

 

Pred začiatkom adventu sme vyrábali lampáše. Základom bol pohár a deti ich mohli ozdobiť akýmkoľvek spôsobom. Táto prácа - hra priniesla veľa radosti deťom i dospelým. Môžeme obdivovať výsledky našej spoločnej práce na každej rorátnej sv. Omši.

 

 

 

Sr. Emília