« Späť

Jeseň v Kapčigaji - "Škola volá"

 

 

Pred koncom prázdnin sa začala seriózna príprava do školy.  Je to čas príprav hlavne pre rodičov.  Vďaka sponzorom sme mohli zaobstarať potrebné školské potreby, ku ktorým patrí i školská rovnošata. 

 

 

Pred začiatkom školského roka o. Artur posvätil školské potreby. K tomu tiež nechýbala  modlitba k Duchu Svätému o silu, múdrosť a lásku k učeniu.

 

 

 

Až to počasie dovolí, slávnostné otvorenie nového školského roka bude na školskom dvore. K príhovoru riaditeľky školy a iných predstaviteľov nechýba tiež kultúrny program. 

 

 

 

11. september bol pre veriacich v Kazachstane veľkým dňom. V Karagande bolo blahorečenie o. Vladislava Bukovinského. Na tejto veľkej radosti sa podieľali aj staršie deti z Očagov.

 

 

 

 

 

Na tisíc kilometrovej ceste do Karagandy môžete človek cestovať dlhé kilometre bez akejkoľvek známky života alebo môže stretnúť pre Slovákov nevídané zvieratká, ako sú tieto. 

 

 

Našu komunitu v Kapčigaji obohatilo 5 nových misionárov: O. Šimon z Poľska, o. Gregor zo Španielska, Barbara i Karolina z Poľska a S. Viktória (OSF)  so Slovenska.

 

 

 

 

 

 

 

Chceme sa všetkým srdečne poďakovať, že prichádzate na túto stránku a myslíte na nás akýmkoľvek spôsobom. My na vás tiež myslíme v modlitbách.

S. Emília (OSF)