« Späť

Zemetrasenie v nedeľu Božieho Milosrdenstva

Zemetrasenie v nedeľu Božieho Milosrdenstva

- Správy z Domov Panny Márie Eucharistickej pre deti v Kapčigaji od slovenského kňaza Ondreja Slávika, Máj 2011 -

Na nedelu Bozieho milosrdenstva sme pozvali do nasej farnosti o.Eliota, predstaveneho Frantiskanov v Kazachstane, ktory prisiel spolu s nasimi kamaratkami z rehole Sestier Matky Terezy a povzbudil nas svojou kaznou aj svojou pritomnostou. Zaroven sme vo farnosti prezivali blahorecenie Jana Pavla II. V tento den nas niekolkokrat postihlo zemetrasenie, z toho 3 razy silnejsie. Dve hodiny pocas noci sme vsetci spolu s detmi stravili na nasom detskom ihrisku, pretoze hrozilo dalsie nebezpecenstvo zemetrasenia.

V tomto mesiaci sa uskutocnilo stretnutie knazov a reholnych sestier z celeho Kazachstanu. Stretnutie organizovala nasa dieceza, preto aj nas v Kapcigaji za tento cas navstivilo mnozstvo knazov a sestier. Hlavnym z hosti bol otec Piere Demulen, francuzsky knaz pracujuci v Gruzinsku a predtym posobiaci v Kazachstane. Pocas jedneho predlzeneho vikendu robil v nasej farnosti duchovne stretnutia postupne pre nasu mladez potom deti, starsich a farnikov.

8.maja sme sa zucastnili vysviacky nasho noveho almatinskeho biskupa otca Jose Luisa Mumbiela Siera. Ma 42 rokov, pochadza zo Spanielska a uz 13 rokov posobi v Kazachstane. Velmi sme sa potesili tomuto vyberu, aj celej slavnosti, na ktorej sa nas zucastnilo z Ocagov a farnosti okolo 60 ludi.

Blizi sa koniec skolskeho roka v Kazachstane. 25.maja idu deti posledny raz do skoly a pre nasu mladez ktora tento rok konci zakladnu skolu (7 mladych) sa usilujeme najst vhodnu skolu na predlzenie ich studia v Almate.