« Späť

Úspešný výstup na vrchol napriek ťažkostiam

Úspešný výstup na vrchol napriek ťažkostiam

 

- Správy z Domov Panny Márie Eucharistickej pre deti v Kapčigaji od slovenského kňaza Ondreja Slávika, Marec2012 -

Podarilo sa nám pekne využiť deň pracovného pokoja v Kazachstane, spojeného s Medzinárodným dňom žien. So skupinou detí a mládeže sme urobili túru do stále zasnežených almatínskych hôr. Výstup bol v hlbokom snehu a pri prudkom stúpaní pre niektorých náročný, no napriek únave boli všetci s vydareným výletom spokojní.

Od 12.03. u nás začali nepríjemnosti spojené s kontrolou v Domoch Panny Márie zo strany zodpovedných orgánov. Previerka prebehla za veľmi zvláštnych okolností a ohrozila ďalšie fungovanie misie.

Pri príležitosti národného sviatku Nauriz 22.03., ktorým si miestni ľudia pripomínajú príchod jari, sa začali pre naše deti jarné prázdniny, ktoré trvali až do začiatku apríla. Na prázdniny niektoré z deti, o ktoré rodičia prejavujú záujem, mali možnosť odísť domov, s ostatnými deťmi sme trávili spoločne čas v Domoch Panny Márie. Neustále kontroly a nestále počasie nám nedovolili organizovať žiadny výlet, no pekné dni deti naplno využili pri hrách vonku v blízkosti našej misie. Sviatok Nauriz sme spoločne oslávili veľmi pekným vystúpením našich škôlkarov v dome svätej Veroniky, ktorý slúži na našej misii ako materská škola.

Posledný marcový a prvý aprílový deň sa naša mládež zúčastnila v Almate na mládežníckom stretnutí s biskupom Jose Luisom pri príležitosti Kvetnej nedele.