« Späť

Veľká noc v Kapčigaji

 

Mesiac apríl bol bohatý na rôzne slávnosti.  Zo začiatku mesiaca sme sa  začali pripravovať  na Veľkú Noc tak trochu inak. Na Zelený Štvrtok  sme pozdravili našich kňazov.  Sme Pánovi za nich veľmi vďační, aj keď ich služba nie je zameraná len na nás.  

 

Okrem duchovnej prípravy, tento rok deti spolu z dospelými vytvorili veľkonočné vajíčko, nie aby ho zjedli, ale aby sa sfotografovali. Na tom vajíčku boli tiež mená všetkých detí, ktoré žije i slúži v Očagoch. 

 

 

Samozrejme, veľká radosť bola pri príprave veľkonočného košíčka. Radosť mal každý zo svojho, ale rád nahliadol aj do susedovho. „A čo tam máš ty“? 

 

 

 

 

Po Veľkej Noci, dvojčatá – Rimma, Inna a dobrovoľníčka Barbara slávili svoje narodeniny. Pod vedením Alexandra, deti pripravili im pekný kultúrny program. 

 

 

 

Tento mesiac bol bohatý aj na sviatosti. Dva manželské páry prijali sviatosť manželstva, čo bol pre deti,  hlboký zážitok. Samozrejme, hlavne starším vynárala sa otázka „či aj ja si nájdem dobrého manžela, alebo budem žiť, ako moji rodičia?“ 

 

 

V posledný aprílový deň sa konalo prvé sv. Prijímanie. Pre niektorých to bola dlhá cesta, ale boj sa dokončil. Hoci počasie nám nie veľmi prialo, ich čisté srdcia hriali i žiarili. Dve dievčatká žijú len s otcom a babičkou, pretože ich mama nechala, keď boli ešte maličké. Chlapec, žil so svojou rodinou istý čas v Očagu, pretože ich početná rodina, nemala kde bývať. Hoci teraz sú v skromnom byte, no spolu. Jedno dievčatko je z Očagu. Tá sa veľmi tešila, prítomnosti svojej krstnej mami. 

Okrem sviatkov a radosti sú tu: polámané ruky, problémy s učením, nejaká tá závisť, ale Pán vstal z mŕtvych, a to je najdôležitejśie. Aleluja, radujme sa.

Sr. Emília