« Späť

Začiatok nových vecí

Začiatok nových vecí

 - Správy z Domov Panny Márie Eucharistickej pre deti v Kapčigaji od slovenského kňaza Ondreja Slávika, September 2011 -

Zacal sa skolsky rok a vela prace spojenych s pripravou deti do skoly. Museli sme zakupit skolske uniformi a potreby pre nase deti a v tomto case sme prijali aj niekolko novych deti, ktore by inak v domacich podmienkach nemali moznost pravidelne a zodpovedne navstevovat skolu.

Otec Ondrej sa pocas svojej dovolenky na Slovensku staretal s viacerymi dobrodincami nasho misijneho diela. Snazil sa navstevovat podla moznosti farnosti a priblizovat pracu v misii. Spolocne so svojimi priatelmi na Slovensku dali zaklady novemu obcianskemu zdruzeniu Angelorum, ktoreho cinnost sa zameriava na pomoc Domom Panny Marie Eucharistickej v Kapcagaji. Na internete je moznost navstivit stranku tohto novovzniknuteho zdruzenia www.angelorum.sk .

Na zaciatku mesiaca navstivil Slovensko almatinsky biskup otec Jose Luis Mumbiela Siera, ktory sa stretol s viacerymi biskupmi a knazmi s cielom ziskat potrebne knazske sily pre pracu v almatinskej dieceze.

Vova Solodov ktory prisiel studovat na Slovensko prezil prve uspesne mesiace vo svojej novej skole. Na cas studia ho vo svojej farnosti prijal otec Eduard Pecha, ktory v minulom roku navstivil na dobu jedneho mesiaca nasu misiu.

Po dolezitej niekolkomesacnej letnej pomoci opustili nasu misiu dobrovolnici zo Slovenska Kristina Jurcisinova a Pavol Blaskovic, ktori pokracuju vo svojich profesijach na Slovensku. Viaceri mladi z nasej misie po dosiahnuti potrebneho veku nastupili do novych skol a pokracuju vo svojom studiu v Almate.