« Späť

Záplava domu, študent Vova, mladí v Madride

Záplava domu, študent Vova, mladí v Madride

- Správy z Domov Panny Márie Eucharistickej pre deti v Kapčigaji od slovenského kňaza Ondreja Slávika, August 2011 -

Na zaciatku mesiaca sme spolu s nasimi dobrovolnikmi zorganizovali niekolkodenny stanovy tabor pre nasu mladez v almatinskych horach. Na slavnost Nanebovzatia Panny Marie nas navstivili nasi dobrodinci z Konferencie biskupov Spojenych statov americkych. Slavili spolu s nami svetu omsu a oboznamili sa s napredovanim misijneho diela v Kapcagaji. Ten isty den sme sa dozvedeli o havarii v nasom dome pre studentov v Almate. Polovica domu zaliala voda po prasknuti vodovodneho potrubia. Kedze sme nemali dostatocne financne prostriedky pre tento ucel, oprava domu sa presuva na jar buduceho roka. Nasi studenti budu v case skolskeho roku byvat v druhej polovici domu.

Podarilo sa vybavit vsetky potrebne dokumenty na pobyt a studium na Slovensku pre Vovu Solodova, jedneho z nasich chlapcov. Studovat bude na salezianskej SOS sveteho Jozefa Robotnika v Ziline. Projekt jeho studia vyraznym sposobom podporila nitrianska dieceza na cele s otcom biskupom mons.Viliamom Judakom. Na konci mesiaca Vova spolocne s o.Ondrejom, ktory odchadzal na pravidelnu rocnu dovolenku odisiel na Slovensko.

Sest mladych ludi spolocne s nasou sestrou Vierou sa vdaka viacerym nasim dobrodincom najme zo Slovenska zucastnilo Svetoveho stretnutia mladeze so Svetym otcom v Spanielskom Madride. Bol to pre nich silny duchovny zazitok, ktori ich povzbudil k duchovnemu napredovaniu.