« Назад

Tešíme sa na december!

December je pre nás bohatým mesiacom a to na rôzne stretnutia. Hneď na začiatku sme sa stretli so sv. Mikulášom. On je ku nám vždy milý. Niekedy tŕpneme, či prižmúri očko, veď nie vždy sa nám darí tak, ako to požadujú iní od nás. On niekedy i druhé očko prižmúri a dá nám darček. A my sme šťastní. My sme vždy tešíme darčekom, ktoré vďaka vám dostávame. 

 

Rorátne sv. Omše — to je niečo zaujímavé. Ale pre nové detí, to bolo s otáznikom — čo to je? Toľko sa o tom hovorí: veď aj  lampáše sme si vyrábali. «Nepochopíš kým nezažiješ». 

 

Tejto návšteve sa deti veľmi netešili. Prišla k nám p. Júlia, ktorá je detské zubná lekárka. Pani Júlia k nám prišla z Almaty a všetkým deťom od srdca prezrela zubky. Deti zistili, že zubných lekárov sa netreba báť. Pani Júlia bolá veľmi milá. Tie detí, ktoré budú navštevovať jej ambulanciu už sa tešia na to stretnutie. 

 

Hurá, hurá, hurá, prišla k nám «pani zima». Tejto nášteve sa detí veľmi potešili. Koľko radostí, smiechu … majú deti zo snehu. To nemá každý … pravda. ? 

 

 

Hosť, priateľ, Pán, … Pre každého narodenie Mesiáša, znamená niečo iné. Každým rokom, cez vieru dozrievame v poznávaní nášho Pána a Spasiteľa. Pri štedrovečernom stole sa delíme nielen oblátkou, ale i láskou, odpustením, úsmevom, dobrým slovom …
 

Nechýbajú ani koledy, či vianočné predstavenie o narodení nášho Pána a Spasiteľa. Samozrejme všetko treba pripraviť, naučiť sa a od srdca  podeliť. Sme ako tí pastieri z Betlehema, ktorí  «oslavovali a chválili Boha za všetko , čo počuli a videli…./ Lk 2, 20/  

 

Sr. Emília

Комментарии