« Назад

Čas prázdnin

Čas prázdnin

- Správy z Domov Panny Márie Eucharistickej pre deti v Kapčigaji od slovenského kňaza Ondreja Slávika, Jún 2011 -

Jun priniesol pre deti radostny cas prazdnin. Niektore z nich maju moznost prezit leto so svojimi rodicmi a ostatni prezivaju prazdniny v nasich domoch. Organizujeme rozne vylety a vdaka dobrote a naklonnosti majitela mozu nase deti kazdy pracovny den navstevovat miestny aquapark. So skupinou deti a mladych sme navstivili farnosti v Balchase, Karagande, Maladjoznom, Prisachtinske a Astane, ktore su od nas vzdialene 600 az 1200 km.

Pocas mesiaca sa snazila nasa mladez uchadzajuca sa o studium v Almate ziskat potrebne potvrdenia a podat prihlasky na konkretne skoly. Tiez sme sa zucastnili na slavnostnom ukonceni studia niektorych z nasich odchovancov.


Na zaciatku mesiaca prisla nova posila zo Slovenska, dobrovolnicka Kristina Jurcisinova z Hlohovca, ktora bude u nas sluzit do konca septembra, pocas svojich studentskych prazdnin.
Na sviatok Panny Marie Kralovnej Pokoja a Kazachstanu 25.06.2011 nasu farnost navstivil nas novy almatinsky biskup otec Jose Luis, ktory spolu s nami slavil Eucharistiu a prijal pozvanie na veceru. Na dalsi den sme vo farnosti sv.omsou a eucharistickou procesiou oslavili slavnost Kristovho Tela a Krvi.


Na konci mesiaca sme dali moznost detom a zodpovednym z farnosti Talgikurgan zorganizovat detsky tabor v jednom z nasich domov v Kapcigaji.

    

Комментарии