« Назад

Hurá, je tu máj

 

 

Tento mesiac má nielen veľa voľných dní, ale je to aj posledný mesiac v školskom roku. Kyril má toho času viac, a preto si na dvore otvoril reštauráciu. Samozrejme nechýbal ani šašlík. Koho uvidel, toho hneď pozval na obed. Samozrejme, v prvý deň  bolo všetko zdarma. Prvým hosťom bola sestra Emília. 

 

Každoročne po Veľkej noci sa koná stretnutie kňazov a sestier celého Kazachstanu. Tento rok to bolo spojené s Mariánskym kongresom v Karagande. Toto mesto je významné aj tým, že jediné  z celého bývalého Sovietskeho zväzu, má katedrálu zasvätenú Panne Márii Fatimskej. Na tejto slávnosti, ktorá vyvrcholila 13. mája sa zúčastnili nielen predstavitelia katolíckej cirkvi, ale i z iných náboženstiev. 

 

Niektorí sa už nevládzu učiť, a preto hľadajú rôzne spôsoby ako dobojovať do konca školského roka :) 

 

 

 

 

Dima navštevuje osobitnú školu, ale zato sa tam dobré učí. Toto je jeho posledný deň v tomto školskom roku. Samozrejme, nechýba tiež  spoločná fotografia na pamiatku aj s o. Šimonom. 

 

 

 

Pre tie deti, ktoré ešte neodišli na prázdniny k svojim blízkym, bol pripravený program na Deň detí. Na tomto programe sa zúčastnili aj iné deti, ktoré prišli na duchovnú obnovu do Kapčigaja. Všetkým nám bolo veselo a bavili sme sa až do večera. 

Sr. Emília

Комментарии