« Назад

Marec v malebnom Kapčigaji

Ale ten čas beží. Už tu máme pôstne obdobie. Vždy sa začína s dobrými predsavzatiami, ale nie vždy to tak i skončí.  Deti na svoje pôstne predsavzatia nezabúdajú. Často môžeme počuť: „A ty, čo? Veď je pôst!“ 

 

 

 

 

 

Deti sa radi zúčastňujú na modlitbe Krížovej cesty. A hlavne keď môžu čítať nejaké zastavenie, niesť kríž alebo sviečku.

 

 

 

 

Radi napodobňujeme tiež svätých.  Tento krát si deti vybrali sv. Jozefa. Kto vie prečo? 

 

 

 

 

 

Na hodinách náboženstva je vždy veselo, hlučne, ale bývajú aj zázračné chvíle ticha. Deti veľmi radi berú do rúk kríž a v tajnosti srdca sa zdôverujú Pánovi Ježišovi.

 

 

 

Je nás veľa, preto aj sviatkov je veľa. V tomto mesiaci medzi oslávencov svojich narodenín patrí Angelina. Prišla k nám, keď mala 2 roky. A tento rok chodí už do prípravky. V škole sa jej celkom páči. 

 

 

Veľmi sa tiež tešíme na voľné dni od školy. A takýmto dňom bol aj 8. marec. Keďže v horách je ešte dosť snehu urobili sme si prechádzku na čerstvom vzduchu, ktorú sme spojili so sánkovačkou. A každú voľnú chvíľu  sme využili na hru UNO. 

 

 

V polovici marca bolo počas kazažského Nového roku, stretnutie diecézne stretnutie,  tento krát vo farnosti Šimkent. Mládež sa tu spolu modlila, spievala, rozmýšľala nad krásou a pôvabom jednej krásnej ženy, a tou bola Panna Mária. 

 

Nie vždy a nie každému sa  podarí takto nakŕmiť veveričku. 

 

 

 

 

Čo chýba tomuto usmievavému dievčatku. No predsa domov. Tánička  býva u nás už druhýkrát. Keď sa narodila, prišla k nám aj s mamou. A teraz pre rôzne príčiny je s mamou u nás opäť. My jej dáme strechu nad hlavou a ona svoj prekrásny úsmev. 

Sr. Emília

Комментарии