« Назад

Vianoce - čas radosti

Vianoce - čas radosti

- Správy z Domov Panny Márie Eucharistickej pre deti v Kapčigaji od slovenského kňaza Ondreja Slávika, December 2010 -

V tomto mesiaci by sme Vám radi priblížili ako vyzerajú vianočné sviatky v Domove detí v Kapčigaji. Na začiatku decembra navštívili Domov slovenské misionárky pracujúce v Turkmenistane Hana Simciková, Miriam Suteková a Lenka Jelinková spolu Alexejom Kaplunskim z Ukrajiny, ktorý s nimi tvorí ich misijný tím. Pracujú v hlavnom meste Ašchabad pri otcovi Andrejovi Madejovi. Spolu s nami prežili v Kapčigaji 11 pekných dní a veľmi pomohli v práci s mládežou a deťmi.
Na slávnosť Nepoškvrneného počatia Panny Márie nás navštívil otec biskup Henry Howaniec, ktorý slúžil u nás sv.omšu pri príležitosti hodovej slávnosti. Vianočné sviatky sme prežili veľmi pekne a pokojne. Stretli sme sa všetci žijúci v Ocagoch pri vianočnej večeri a na prvý vianočný sviatok sme oslavovali spolu so všetkými farníkmi Narodenie Pána pri sv.omši a spoločnom slávnostnom obede. Okrem množstva darčekov od rôznych dobrodincov, naše deti dostali od veriacej rodiny ako dar, pozvanie do detského zábavného centra v Alma - ate. Z ocagov pozvali viac ako 50 deti a dali možnosť aj zdravotne a mentálne postihnutým deťom z katolíckej misie "Koráb" v meste Talgar. Vďaka tejto rodine veriacich ľudí, viac ako 100 deti dostalo možnosť po prvý raz v živote potešiť sa a pohrať na atrakciách, ktoré pre ich rovesníkov sú už samozrejmosťou. So starým rokom sme sa rozlúčili večerom plným hier, súťaži, tanca a tomboly.
Odprevadiť starý rok a privítať novy sme sa zišli všetci pred polnocou v našom kostole, kde sme v modlitbe pred Eucharistickým Ježišom ďakovali za Božiu dobrotu a starostlivosť, ktoré nám v uplynulom roku dával a prosili o požehnanie do nového roka pre seba, našich blízkych a všetkých našich dobrodincov.

Комментарии