« Späť

Náš najmenší farník a Veľká Noc

Náš najmenší farník a Veľká Noc

- Správy z Domov Panny Márie Eucharistickej pre deti v Kapčigaji od slovenského kňaza Ondreja Slávika, Apríl 2011 -

Na zaciatku mesiaca niekolko starsich (zodpovednych v domoch) odislo na duchovne cvicenia do mesta Simkent. Konalo sa tiez priatelske stretnutie s nasimi priatelmi z protestantskych cirkvi na kapcigajskom jazere.

Nas najmensi farnik Dmitrij Zareckij (3 mesiace) sa po zdravotnych problemoch dostal na ARO, kde som ho mal moznost navstivit a modlit sa za neho. Tak isto sme sa modlili s celou farnostou a jeho stav sa na dnesny den vyrazne zlepsil.
Pocas Kvetneho vikendu sa nasa mladez zucastnila stretnutia mladeze s biskupom. Ucastnikmi stretnutia boli prevazne ti co sa pripravuju na stretnutie so Svetym Otcom v Madride v auguste tohto roka.


Sviatky Velkej noci sme prezili pokojne a duchovne. Podarilo sa nam zavcasu zabezpecit vsetko potrebne k sviatkom, dobre rozdelit mnozstvo uloh, vdaka tomu sme sa mohli pocas sviatkou pokojne modlit. Navstivilo nas rozne dni viacero pozvanych knazov, ktory nas povzbudili svojimi kaznami. Pocas sviatkov prichadzalo do kostola viacero farnikov, ktorych nevidime pocas bezneho roka.
Nase dobrovolnicky Janka a Eva zo Slovenska, museli narychlo vycestovat do Kirgizie aby ziskali nove viza po tom, co u nich vznikol necakany problem pri registracii tu v Kazachstane.
Konec mesiaca nam zneprijemnili kontroli nariadene mestskym uradom, ktore sa snazili preverovat a mapovat nasu cinnost, no velmi necitlivym sposobom, pripominajucim praktiky z dob Sovietskeho zvezu.