« Späť

Ako vyzeral apríl v Kapčigaji?

 

Keďže jarné prázdniny pokračovali ešte aj po Veľkej Noci, tak sme sa vybrali do botanickej záhrady. Bolo tam veľa zaujímavostí a rôzne milé prekvapenia, ktoré nás tam čakali. Pravda, vonku to ešte tak nekvitlo, ale vnútri je to vždy pekné. Najmä africké rastliny urobili na nás silný dojem.   
Z najväčších svetových divov sme sa vybrali pozrieť tajomstvá vesmíru. Tu sme uvideli to, čo obyčajne ľudským okom nevidíme.   
Sviatok Božieho milosrdenstva sme slávili spolu s celou diecézou v Almate. Najprv sme sa zúčastnili na slávnostnej sv. Omši a potom bolo agapé, pohostenie v rámci spoločenstva.   
Tento mesiac bol bohatý na mnohé návštevy. Istý čas u nás vo farnosti pobudol bohoslovec, ktorý bol u nás na praxi. Venoval deťom takmer celý svoj čas a deti si ho veľmi obľúbili.  
Dve saleziánske dobrovoľníčky z Poľska si prišli  pozrieť nové pôsobisko pre svojich  dobrovoľníkov, ktorí chcú prísť pomôcť starať sa o výchovu týchto detí.   
Na návštevu za deťmi prišli niekoľkí známi z Poľska, kde boli deti počas leta na prázdninách. Počas ich návštevy niektoré deti i farníci prijali sviatosť birmovania. Pre mnohých to bola veľká radosť, že sa im títo dobrí ľudia stali birmovnými rodičmi.   
Napokon prišiel dlho očakávaný okamih, udeľovanie sviatosti krstu. Hoci všetky deti mali súhlas od rodičov, nie každý rodič sa tohto veľkého dňa zúčastnil osobne.   
Veľmi sme sa potešili nových matracom. Dobrý spánok je veľmi potrebný i chrbtica si oddýchne.

 

Pred nami je krásny Mariánsky mesiac máj. Pre deti je významný aj tým, že od 25 mája majú už letné prázdniny. Matematika pre deti nie je veľmi zaujímavá, no koľko dní im ešte ostáva do konca školského roka, majú spočítané veľmi dobre:)