« Späť

MODLITBY ZA NAŠICH DOBRODINCOV

MODLITBY ZA NAŠICH DOBRODINCOV

 - Správy z Domov Panny Márie Eucharistickej pre deti v Kapčigaji od slovenského kňaza Ondreja Slávika, December 2011 -

Pri spomienke svätého Mikuláša sa našim dobrovoľníkom podarilo pekným spôsobom vniesť tradíciu príchodu tohto svätca do našich domov. Deti boli okrem darčekov oboznámené s príkladom tohto veľkého svätca, ktorý vynikal najmä svojou štedrosťou. Navštívili sme aj ocag svätého Františka, v ktorom sú deti vychovávané v pravoslávnej viere. Príchod svätého Mikuláša ich zvlášť potešil, pretože pravoslávna cirkev má tohto svätca vo veľkej úcte.

Sviatok Nepoškvrneného počatia Panny Márie je pre nás každoročne spojený s hodovou slávnosťou. Pri tejto príležitosti navštívil našu farnosť almatínsky biskup otec Jose Luis Mumbiela Siera, ktorý osobitnou modlitbou pri slávnostnej liturgii zasvätil farnosť, Ocagi a cele mesto Kapčiagaj Nepoškvrnenému srdcu Panny Márie.

Vianočné sviatky boli pre nás bohaté na rôzne zážitky. Vďaka našim dobrodincom, kórejskej rodine Jurija a Manani naše domy ešte pred vianočnými sviatkami navštívila skupina hercov s novoročným programom, v ktorom nechýbal Ded Maroz a Snegurocka a ine rozprávkové postavy, bez ktorých si miestne deti nevedia predstaviť tieto sviatky.

Na Štedrý večer sme sa spoločne zišli za štedrovečerným stolom, kde sme spoločne so všetkými žijúcimi v Domoch Panny Márie vzájomným lámaním vianočných oblátok vyjadrili vďaku a krásne želania do budúcnosti. S farníkmi sme sa zišli pri slávení Polnočnej omše, v ktorej sme modlitbou vyjadrili radosť z príchodu Ježiša Krista na svet a tiež vďaku, že žije aj v našej farnosti a v našich srdciach.

Príchod Nového roku sme oslávili spoločenským zábavným programom plným hier, tanca a tomboly. Hodinu pred polnocou sme v tichej adorácii odovzdali posledné minúty starého roku Pánovi, poďakovali mu za jeho starostlivosť o nás a odprosili za naše hriechy a slabosti. Modlili sme sa za všetkých dobrých ľudí, ktorí pomohli našej misii v uplynulom roku svojimi modlitbami a finančnou a materiálnou pomocou. Nový rok sme začali slávením polnočnej svätej omše k úcte Panny Márie Bohorodičky.