« Назад

Vytúžené letné prázdniny sú pred nami

Vytúžené letné prázdniny sú pred nami. Tento čas je Božím časom, ktorý treba prežiť s Pánom. Niektoré detí odišli k svojim rodičom, príbuzným. A niektoré hneď na začiatku prázdnin putovali po mariánskych farnostiach v Kazachstane. Tento rok v Kazachstane bol rokom Panny Márie Fatimskej. V každej farnosti, ktorú navštívili dávali svedetstvo svojej viery a tiež vystúpili s divadlom spojené so zjavením vo Fatime. Na tejto púti veľa času venovali modlitbe. Hlavným bodom dňa bola sv. omša. Nechýbali hry, prehliadka rôznych miest i vzájomné rozhovory podčas dlhých ciest. 

Na púti boli deti rôzneho veku, i najmladšie i najstaršie. Potom osobitne pre staršie deti bola pripravená stanovačka. Stanovačka si vyžaduje disciplínu, námahu, obetu. Ale popri tom všetkom obdivovali krásu svojej krajiny. Za túto krásu a duchovné obohatenie boli všetci veľmi vďační. 

Pre mladšie deti bol tábor pripravený v Almate. O program doobeda sa im postarali sestrami Misionárkami Lásky. Po obede obdivovali krásu okolitej prírody i mestá. 
Leto bolo časom, kedy sme privítali v Očagoch novú dobrovoľníčku Katarínu z Poľska. Katarína prišla deliť sa s tým, čo je v jej srdci s deťmi podčas letných prázdnin. 

Po ukončení táborov ukončili svoju misííjnu činnosť Karolína i Barbara a vrátili sa do Poľska. V auguste s. Joannu, ktorá pracovala v Očagoch 6 rokov vystriedala s. Rita. 

Čas prázdnin samozrejme rýchle ubehol. Zodpovední za deti sa zhodli v jednom, že to bol požehnaný čas pre deti. Hlavne púť im pomohla ísť viac na hĺbku, samozrejme každému podľa svojho veku. Všetky aktivity sú pripravované pre detí hlavne pre ich hlbší rozvoj ľudský, ale i duchovný. Takto posilnení ku koncu augusta sa začali pripravovať k škole a to hlavne nákupom od školskej rovnošaty až po perá, ceruzky, gumy. 

Za tento školský nákup sú tiež veľmi vďační Slovenskej katolíckej charite, ktorá ich v tom nie prvýkrát podporuje. 

V mene detí i dospelých, chcem Vám poďakovať za Vaše dobré srdcia. Taktiež uistiť o každodennej modlitbe za Vás.
 

S. Emília

Комментарии