« Back

Nový život …

 

Sám kalendárny mesiac nám hovorí o novom živote. Jár k nám prišla neskôr, a preto až teraz všetko kvitne, rastie.  Aj pre Romu každý deň je čímsi novým. Hoci má už 9 rokov, chodí len do prvej triedy. Každá čiarka, oblúčik, písmeno, číslica, ktoré už vie napísať je veľkým objavom a radosťou. Okrem toho navštevuje krúžok maľovania, a tomu sa tiež teší. 

 

 

Aňu už poznáte z rôznych fotografií. Tento rok začala navštevovať hudobnú školu, učí sa hrať na gitare. Chcela by vám z vďačnosti zaspievať pieseň. Cez fotografiu sa to nedá, preto vám posiela svoj pekný úsmev. 

 

 

Mnohým deťom v škole nejde matematika. Ale život si vyžaduje počítanie, odčítanie, delenie, násobenie. Preto mnohým deťom je umožnené navštevovať krúžok «mentálnej matematiky».

 

 

Vďaka Slovak AID, ktoré zasponzorovalo okrem iného aj počítače, deti majú možnosť robiť domáce úlohy aj na počítačí. A učiť sa spôsobom, ktorý vyžaduje dnešná doba. Veľká vám za to vďaka. 

 

 

Najdôležitejší nový život nám prinieslo Zmŕtvychvstanie nášho Pána Ježiša Krista. Na tieto sviatky sa deti tiež duchovne pripravovali. Samozrejme k tomu pridávajú i vonkajšiu prípravu. Veľkonočný stôl pripravený svojimi rukami dáva ešte väčšiu chuť do jedla. Popri tom si zaželajú «Christos voskrese — Voistinu voskrese.»! 
 

 

Sr. Emília